DEN «GULE HUND» OG HØFLIGHET PÅ TUR.

GUL MARKERING PÅ HUND BETYR:

at hunden trenger litt mer plass/avstand rundt seg. Hunden har ikke behov eller lyst til å møte andre hunder eller å bli klappet av fremmede mennesker.

Fant og Gandalf fronta en artikkel om «Den gule hund».

EN DEL HUNDER ØNSKER IKKE NÆRKONTAKT

Hvis du møter en hund med et gult bånd eller skjerf i bandet eller på hunden, er dette en hund som ikke ønsker at noen kommer for nærme. Gå ikke frem til hunden eller eieren, de vil hverken hilse eller prate med andre hunder/mennesker.

De har markert at hunden ikke kan/har lyst til å være nær andre. Hva som er for nær, det vet bare hundens eier.

HVORFOR BEHØVER NOEN HUNDER LITT BEDRE PLASS RUNDT SEG:

  • Den kan være syk
  • Kanskje den er under utdanning til servicehund
  • Hunden kan ha dårlig erfaring med andre hunder.
  • Kanskje den er under rehabilitering.
  • Det kan være en omplasseringshund som trenger å bli trygg i sine nye omgivelser.
  • Den trenes i hverdagskunnskaper.
  • Den vil bare få lov til å gå i fred og ro på tur.

Det finnes mange grunner til at hunden trenger litt mer plass og avstand til andre rundt seg. Gi den litt ekstra rom eller gi den tid til å flytte seg.


MIN EGEN «GULE HUND», FANTERAMPEN.

Fant vil bare få lov til å gå på tur i fred og ro, uten at løse hunder (eller hunder i bånd med eiere som henger etter som et slips) kommer springende mot han og forstyrrer han. Det er mange hunder som ønsker akkurat det samme. Ikke la hunden din springe bort til fremmede hunder før du har spurt om det er greit. Hvis du har hunden din løs, og du møter noen som har hunden sin i bånd, ta kontroll på egen hund og gå fint forbi.

Når jeg forteller andre jeg møter at Fant ikke har lyst til å hilse, får jeg veldig ofte høre: «min hund er så snill, så de kan bare hilse på hverandre». Jeg får noen ganger lyst til å skrike tilbake: «min Fant er ingen slem hund. Han er snill, han også. Fant vil bare få lov til å gå i fred på tur». Kan det være så innmari vanskelig å skjønne det? Det er helt feil å tro at alle hunder skal hilse på alle hunder som de møter når de går på tur. Vi går da ikke bort til alle vi møter? Jeg vil absolutt ikke prate med alle fremmede jeg møter på gata. Ikke vil jeg ha klem av dem heller.

Jeg kunne ha skrevet en lang avhandling om denne problematikken, men jeg lar det være med dette.

HUSK: 

at selv når det ikke er båndtvang, plikter du å ha kontroll på egen hund. Hvis hunden din er ute av syne, har du ikke kontroll på den. Hunden din har heller ikke lov til å forstyrre andre. Dvs. at den ikke har lov til å springe bort til hverken hunder eller mennesker, før du som hundeeier vet at det er greit. Greier du som hundeeier IKKE å kalle inn løs hund, gjelder faktisk båndtvangen for deg hele året.

RESPEKTER DETTE!  DET VIL GI MANGE HUNDER OG EIERE EN BEDRE HVERDAG PÅ TUR. 

Jeg vet at det er mange hundeeiere som gruer seg til at båndtvangen opphører. De er engstelige og redde, for det er så mange som bare slipper hundene sin løse og regner med at det er greit. De går turer der de ikke møter andre hunder og de går på tider av døgnet når ingen andre er ute. Det skal ikke være slik. Tenk på alle som er redd for hunder, også. Vi har et ansvar for at de også kan være ute, uten å være redd for at hunder kommer hoppende og bjeffende mot dem. Hunden din har ikke lov til å være til ulempe for andre.

VIS RESPEKT FOR ANDRE HUNDEEIERE OG HUNDER OG TA ANSVAR FOR EGEN HUND!

%d bloggere liker dette: