Tannpuss, tannhelse og atferdsendringer.

Det er utrolig viktig å pusse tennene til hunden og å sjekke tennene og munnhulen regelmessig. Mange hunder utvikler store problemer og smerter i munnen, pga. dårlig tannhygiene. Flere av atferds-endringene og problematferden som vi ser hos noen hunder, kommer av at de har smerter et eller annet sted i kroppen.

Her kan du lese litt om  «tannstein hos hund»:

Slik pusser du hundens tenner:

Jeg pusser tennene til hundene mine ca tre ganger i uka. Veterinærer anbefaler å pusse hver dag, så der har jeg en jobb å gjøre.

Gjør det til en vane å sjekke hundens munn fra den er valp. Det er aldri for seint å starte hvis du har en voksen hund, heller. Hvis det lukter vondt fra hundens munn og/eller du kan se at hunden har et belegg på tennene, er det viktig å ta en tur til veterinær for en sjekk. Det blir nok mange hunder veldig glade for at du gjøre.

Mens du er i gang, går du også over hundens kropp, sjekk ører og poter og så kan du gi hunden din litt massasje samtidig. Når du kjenner på og undersøker hunden din flere ganger i uka, vil du lettere oppdage hvis det er noen forandringer som skjer med hunden din.

Så, ut å kjøp tannbørste og  tannkrem til hunder og puss i veg. Mine hunder elsker tannkremen, og gjør det enkelt å pusse tennene deres.

Photo by Anna Shvets on Pexels.com

 Mens du pusser, kan du jo ta deg en liten trall: 

«Puss, puss så får du en suss,

puss så får du en suss.

Med børste og vann, vi pusser hver tann.

Puss, så får du en suss».

%d bloggere liker dette: