Påbygging valp/hverdagslydighetskurs

KURSET ER NÅ FULLT.

Har hunden din og du deltatt på et valpekurs eller et annet kurs, og ønsker å komme dere videre med øvelsene?  Har du trent endel hjemme og ønsker å trene sammen med andre? Da kan dette være kurset for deg.

Vi skal bl.a. trene på disse øvelsene og videreutvikle dem: gå fint i bånd, innkalling, passeringstrening, kontakt og kontroll på hunden, vi skal legge på forstyrrelser og trene andre steder enn på Låplassen. Det er viktig å trene på forskjellige plasser for å generalisere øvelsene.  Vi skal kreve mere av hundene våre og samtidig legge til rette for positiv læring. Belønningene skal fades ut etterhvert og hundene skal jobbe selv om de ikke får belønning så ofte. Vi skal selvfølgelig kose oss og ha det morsomt på dette kurset også. En positiv innstilling fra oss, gir et godt klima for innlæring. Det smitter selvsagt over på hundene våre 🙂

Vi tar noen små pauser underveis og en større pause hvor hundene slapper av i bilene. Hundene trenger å fordøye det som vi trener på, og vi voksne trenger også å hvile hodene litt og å ta oss en prat om det som opptar oss.

Vi trener i trygge omgivelser. På dette kurset skal hunder som ikke er så trygge på andre hunder, også få delta. Dvs. at ingen hunder får lov til å forstyrre andre, og alle deltagerne skal ha kontroll på egen hund.

TEORI, hører hjemme på de fleste kurs. Det er viktig å ha litt kunnskap om hundetrening og hvordan en hund lærer. Jeg har skrevet endel artikler som deltagerne skal lese. Jeg har ingen egen teorikveld. Jeg går gjennom litt teori hver eneste kurskveld, utifra de praktiske øvelsene som vi skal trene på. De som har deltatt  på kurs hos meg før, har vært gjennom endel av denne teori.  Deltagere som ikke har deltatt på kurs hos meg før, vil få en teoretisk hjemmelekse hver uke, som tar for seg den praktiske treningen som vi skal gå gjennom. Litt repetisjon for «gamle» deltagere, vil det derfor bli.

Kurset koster kr. 1.600,00 for medlemmer av Hallingdal Hundeklubb og kr. 1.800,00 for de som ikke er medlem i HHK. Deltagende hunder er fra ca 6 mnd og øvre grense er ingen. Hvis du har en eldre hund, er du spesielt velkommen til å delta på kurset 🙂

KURSDATOER:

  • Lørdag 28. april, kl. 11.00 – ca kl. 14.00. Dette tilsvarer 2 kurskvelder. Låplassen.
  • onsdag 9. mai, kl. 18.00 – ca kl. 19.30
  • onsdag 23. mai, kl. 18.00 – ca kl. 19.30
  • onsdag 30. mai, kl. 18.00 – ca kl. 19.30
  • onsdag 22. august, kl. 18.00 – ca kl 19.30. Låplassen.

Lørdag den 28. april møtes vi på Låplassen. Onsdagene i mai skal vi trene på andre steder. Hvor dette blir, kommer jeg tilbake til. 

Onsdag den 22. august skal vi ha et siste møte/trening. Dette for å prate om hvordan treningen har gått, diskutere videre trening og om eventuelle utfordringer som dere har hatt siden siste kurskveld i mai mnd. 

Vi trener ute, uansett vær. Dvs. hvis det er meldt skikkelig uvær, blir kurskvelden utsatt og satt opp en kveld etter den opprinnelige siste oppsatte kurskvelden.

Hvis du er interessert i å bli med på dette kurset, kan du sende meg en mld. på tlf. 95 90 10 11 eller ved å sende en mail til hallingdalhundeskole@gmail.com. Merk at det nå er bindende påmelding.

VELKOMMEN PÅ KURS, mvh. Hilde.