Ei travel, men hyggelig tid.

Nå har vårens kurs-sesong startet. Lørdag var det 7 ekvipasjer som møttes for første gang på Låplassen. Det var «påbygging valp/hverdagslydighetskurset» som fikk æren av å starte 2018 kursene.

Det er godt å ha en egen parkeringsplass. Her er det 7 biler som sto parkert og det gikk helt fint.

IMG_3462.JPG Neste kurs som starter, er et kurs for en vennegjeng. Det er fire stykker som jeg skal instruere i nybegynner SMELLER, og det blir veldig morsomt. Vi skal møtes tre kvelder og vi kommer til å nå langt på de timene.

Ellers skal jeg holde et blod-sporkurs om 14 dagers tid. Det er to veldig trivelige damer som skal trene og det gleder jeg meg til. Det er så deilig å kunne være ute i skogen og trene der.

Jeg holder mange privattimer om dagen. Både her i Hallingdal og i Asker og Bærum. Nå er det «inntaks-stopp» for nye kunder frem til sommerferien. Det er litt begrenset hvor mange dager/kvelder jeg har til rådighet, når jeg pendler slik som jeg gjør.

Privattimene handler mest om passeringstrening, gå fint i bånd, valpetrening og hjelp med «vanlige» hverdagsproblemer. Jeg har også et par ekvipasjer som jeg hjelper med lydighetsøvelser og ei som vil ha hjelp til å trene inn Rally-øvelser. Da går vi også gjennom regelverket, slik at skiltene/øvelsene blir trent inn i henhold til dette.

Mandag hadde jeg en privattime med ei dame som skal starte i LP ringen nå i mai mnd. Vi har hatt et par timer før, og nå skal vi ha et par timer til. Vi går gjennom øvelsene, ser på hvordan vi kan få bedre fart og motivasjon inn i øvelsene, hvordan hundefører skal oppføre seg i ringen, moment-trening og kjedetrening. Det er utrolig morsomt å jobbe på denne måten. I dag jobbet vi bl.a. med hinder og ruta.

IMG_3487

Det resulterte i at Pia og Ebbie også fikk trene på dette, da ekvipasjen var ferdig for dagen. Det er godt å ha kommet i gang med treningen igjen. De var veldig flinke både Pia og Ebbie.

Ebbie går på smertestillende fordi hun har en vond og sliten kropp. Det er vondt å stoppe henne etter bare litt trening, men det er noe som jeg må gjøre nå. Hun tåler ikke så mye hopp og sprett lenger, dessverre. Hun er min faste instruktør-assistent. Jeg ser nå at hun ikke har så mye futt og fart i seg, når vi skal vise øvelsene som vi skal jobbe med. Hun er veldig flink allikevel, selv om ikke intensiteten og iveren er helt den samme.

Det er ganske godt å ligge og slappe av ute etter trening, synes Ebbie-mor ❤

IMG_3450

Vi har også fått satt opp noen enkle agility-hinder i hagen nå, slik at hundene kan få brukt seg litt.

IMG_3440

Jeg hadde invitert til «trening for alle» en kveld forrige uke. Vi var opprinnelig 6 stykker som skulle trene, men vi ble 4 tilslutt. Det er uansett veldig nyttig trening og jeg håper at jeg får satt opp flere treninger utover. Alle som ønsker kan bli med og det koster ingenting. Jeg trener egne hunder og så hjelper vi hverandre underveis.

Nå skal jeg pakke sammen og reise til en familie som har en valp. Vi skal ha en samtale først, før vi starter på den grunnleggende treningen. Det er alltid veldig morsomt å starte treningen med en valp og jeg får hilst på utrolig mange hyggelige og flinke familier.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.