Sporkurs. 1. trening.

Vårens sporkurs har hatt sin første trening (av 2). Jeg må si at sporkurs må være et av de morsomste kursene jeg holder.

Vi startet med litt sporteori. Vi må ha litt kunnskap om hva et spor er, sporets hovedbestanddeler, forskjellige typer spor, hvordan vi legger et spor, hjelpemidler, hvordan vinden påvirker sporet, hvordan skal vi best veilede hundene når de går spor, hvordan skal vi oppføre oss når vi går spor, vinkler, kriterier (hvordan vi legger vi opp videre trening), belønning i sporslutt osv.

cropped-p1030436.jpg
Belønningen til Pia i sporslutt. Vi leker masse og hun får godbiter i tillegg.

Jeg er så imponert over hvor fort hundene løser oppgavene de får, bare de får tid til å tenke selv uten for mye hjelp av oss. Står de bom fast og blir frustrerte, går vi inn med minimal hjelp og så er de i gang igjen.

Deltagerne gikk 3 spor hver i dag. Et kort spor først, for å se hvordan de kom i gang. Da dette gikk greit, la deltagerne et lengre spor som spor nr. to, og det tredje sporet fikk hundene bryne seg på en vinkel i tillegg. De var så flinke, både hundene og eierne, og jeg ble som vanlig veldig imponert. FOR en snute hundene har, og tenk at de klarer å diskriminere eierens lukt, fra alle de andre luktene som er i et spor. Det er neimen ikke få!

P1030458
Pia går spor. Jeg pleier å legge et par leker i sporet, slik at hun får opp litt motivasjon til å gå. Når hun finner dem, leker vi masse før vi går videre.

Jeg gleder meg til neste lørdag!! Da blir det nye utfordringer å løse for hundene, og kanskje for eierne også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.